Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret omkring udstillinger, arrangementer osv.

Tilmeld

Leif Sylvester

Nye skulpture af Leif Sylvester 

Leif Sylvester arbejder med en ekspressiv og figurativ udtryksform, hvor han i høj grad lader underbevidstheden bestemme.

Sylvester har en spontan farveglæde og maler humoristiske, livsbekræftende billeder af mennesker, dyr og deres relationer. De ofte ret frodige, afbildede mennesker er på en gang klodsede og elegante med graciøse bevægelser trods store lemmer. 

Som noget nyt har Leif det sidste år arbejdet med sine person- og dyre figurer i det keramiske univers. Skulpturen er et godt supplement til malerierne, hvor de velkendte varme, lidt skæve og humoristiske figurere nærmest trækkes ud fra malerierne og får deres eget selvstændige liv i 3 D, hvorved de enkelte figurer får endnu flere nuancer.

Det er en udsøgt fornøjelse at præsentere udvalgte sjove figurer som kan ses hos Art Gallery Copenhagen, bl.a. ”Laughing Boy” og ”Grinende brødre”. 

Leif Sylvester er blandt landets mest kendte multikunstnere, der både har arbejdet som skuespiller, musiker, komponist og gøgler, men Sylvester har hele tiden haft maleriet som omdrejningspunkt i sit liv og har utallige udstillinger bag sig både nationalt som internationalt.

Leifs første udstilling var på Kunstnernes Efterårsudstilling i 1969, hvor hans udtryksform var collager. 

Indtil 1977 anvendte Sylvester stiltræk hentet fra popkunsten og den superrealistiske kunst, men har siden bevæget sig over i en mere ekspressiv og figurativ udtryksform. 

I 1993 lavede han et gavlmaleri på Burmeistergade overfor Christiania med en af sine karakteristiske farverige og lidt kluntede figurer, der i dette tilfælde holder et overdimensioneret hjerte i sin lap af en hånd. 

I 2011 malede Sylvester én af de 102 elefanter, der deltog i Elephant Parade Copenhagen, der efterfølgende blev bortauktioneret til støtte for truede asiatiske elefanter. Det var en af de største kunst- og velgørenhedsauktioner i Danmark, hvor Leif Sylvesters elefant gik for højeste hammerslag.

Sylvester har produceret et utal af plakater og særtryk gennem alle årene, og er bl.a. manden bag den plakat, der skal synliggøre at Gigtforeningen igennem 75 år har været en sygdomsbekæmpende forening. Hans smukke billede illustrerer på farverig vis, at gigtpatienter er en farverig skare af unge og gamle, tykke og tynde, og at gigtsygdomme er mange ting.


Skulptur "Laughing Boy"

Skulptur - Den kloge dreng

Skulptur - Lille grinende dreng

Skulptur - Lille grinende dreng

Skulptur - Kvinde med gul krop

Skulptur - Grinende brødre

Skulptur - Hund